Erdogan obećao podršku Turske za prijem Prištine u NATO

Redžep Tajip Ergodan je istakao da kao što je Ankara odmah preduzela korake da prizna (samoproglašeno) Kosovo kao državu, tako će postupiti i kada Priština bude podnela zahtev za ulazak u NATO.

„Kao važna zemlja NATO-a, ne vidimo da ovde ništa ne ide naopako u podršci kosovskom procesu. Ne treba nam ničija dozvola da podržimo članstvo Kosova u NATO-u. Kako smo dobili mandat za priznanje Kosova, tako ćemo preduzeti korake da podržimo članstvo Kosova u NATO-u“, rekao je Erdogan u Ankari na zajedničkoj konferenciji sa predsednicom Vjosom Osmani.

Erdoganova izjava usledila je nakon što je Osmanijeva zatražila podršku za članstvo u NATO-u, prenose mediji u Prištini.

Osmanijeva je istakla da Turska ima jaku ulogu u NATO-u i zahvalila je Erdoganu na podršci.

„Unutar NATO-a Turska može mnogo. Naše veze su duboke i na osnovu toga ćemo raditi, posebno u oblasti bezbednosti, kao i u mnogim drugim oblastima gde još nemamo pun potencijal“, navela je Osmanijeva.

Predsednica privremenih institucija u Prištini se tokom dana u Ankari sastala i sa predsednikom turske skupštine i ministrom spoljnih poslova.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar