Dveri: Stvoren treći, patriotski blok u Parlamentu i Skupštini grada Beograda

Predsedništvo Srpskog pokreta Dveri saopštilo je da srpska politička scena posle izbora više nije ista i da ništa u budućnosti srpske politike više neće biti isto.

„Završena je era dvopartizma i stalne smene vladavine samo dva politička kartela – bivše i sadašnje vlasti. Preko 20 odsto birača je dalo podršku patriotskim i suverenističkim izbornim listama opozicije“, ocenjuju Dveri.

Stvoren je, kažu, treći, patriotski blok u Narodnoj skupštini i Skupštini grada Beograda koji će presudno uticati na formiranje buduće vlasti.

„Spremni smo da za skupštinskom govornicom zastupamo interese i stavove i svih onih patriotski orijentisanih birača čiji predstavnici nisu prešli cenzus, jer je za nas svaki patriotski glas važan“, poručuju Dveri.

Protive se, kako su ocenili, besmislenim i antidemokratskim predlozima o ponavljanju izbora dok izborni proces još nije ni završen.

„Pozivamo na hitno konstituisanje Parlamenta po okončanju izbora, jer su pred Srbijom sudbonosni izazovi. Predlažemo da se u Skupštini grada Beograda formira nova vladajuća većina bez SNS-a i SPS-a, i spremni smo da u tome učestvujemo pod uslovom da gradsku vlast povedu novi i stručni ljudi koji do sada nisu bili na vlasti“, napominju Dveri.

Srpski pokret Dveri je najavio da će pozvati kolege iz POKS-a, Srpske stranke Zavetnici i DSS-a na formiranje zajedničkog bloka oko odbrane najvažnijih nacionalnih i državnih interesa.

„Isti poziv važi i za vanparlamentarne patriotske stranke i pojedince, jer je ovo vreme u kome nam je potrebno nacionalno jedinstvo“, navodi se u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar