Dveri predale zahtev za obrazovanje anketnog odbora za RGZ i EPS

Ovim povodom, poslanička grupa Srpski pokret Dveri – Patriotski blok saopštila je da infrastruktura i podaci Republičkog geodetskog zavoda predstavljaju imovinu od izuzetnog značaja, te da eventualne zloupotrebe mogu dovesti do nesagledivih posledica.

To su, kako navode, „građani i osetili“.

„Nakon ogromnih ulaganja u opremu i softver, navodni banalni napadi sa Sejšela potpuno su paralisali sistem koji i danas nije u potpunosti funkcionalan. Građani prijavljuju iznenadne pojave hipoteka na imovini, potom i nemogućnost da vide svoje imovinu i razne druge greške“, piše u saopštenju.

U vezi sa EPS-om, ova poslanička grupa smatra da je neophodno utvrditi kako je došlo do havarije i zašto se pojavio manjak uglja i korišćenje blata, i ko je u vreme najveće energetske krize doveo do toga da uvozimo struju.

„Neophodno je i sagledati stanje u EPS, broj zaposlenih, zakonitost upravljanja i utvrditi mere za hitnu konsolidaciju sistema pred zimu“, piše u saopštenju.

Navode da će po svim važnim pitanjima reagovati i insistirati da se sazna istina, a da se odgovorni procesuiraju.

„Godine lošeg upravljanja, korupcije i lažnih diploma neće i ne mogu plaćati građani već oni koji su uspostavili sistem korupcije i nesposobnih partijskih kadrova“, dodaju u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar