Dveri: Najvišu zakonodavnu instituciju što pre konstituisati

U saopštenju Dveri se ističe da je nedopustivo da se najmanje četiri meseca od održavanja izbora čeka na konstituisanje Narodne skupštine, a najmanje sedam meseci na konstituisanje Vlade, pogotovo u uslovima ekonomske krize koja se već itekako oseća među građanima Srbije.

„Ovakav politički vakuum naruku ide jedino Aleksandru Vučiću, jer su i Narodna skupština i Vlada Srbije u tehničkom mandatu i jedino je institucija predsednika države u ovom trenutku u punom mandatu. Kako u Srbiji ne postoje nezavisne institucije i kako su one podređene interesima aktuelne vlasti, očigledno je i da Republička izborna komisija i Upravni sud rade u tom pravcu“, navode Dveri.

Dodaju da je RIK dva puta do sada poništavao glasanje u Velikom Trnovcu, a treći put je taj zadatak poveren Upravnom sudu.

„Mala je verovatnoća da je RIK toliko nesposoban da ne može tri puta da validno sprovede izbore na jednom biračkom mestu, ali ako je i to slučaj, onda je red da predstavnici vladajuće većine u RIK-u podnesu ostavke“, poručuju Dveri.

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar