Дружење за празник у школском дворишту у Дубници

Све их је на једном месту окупила жеља за дружењем, неговањем традиције и Васкршњих обичаја. Најмлађи су се такмичили, бирали најлепше и најтврђе јаје.

“Ја сам припремила два јајета, једно за најтврђе, а једно за најлепше јаје”, каже Ива Недељковић, из Дубнице код Врања.

„Ово је моје јаје. – Како си га офарбала? – Помоћу унихопа и луковине. – Значи, већ си научила како да фарбаш јаја. – Ко те учио?- Бака и мама“, наводи Маша Трајковић, из Дубнице код Врања.

„Ускрс је један по мени најлепши празник, највише се ми деца забавимо око ових јаја“, сматра Немања Ристић, из Дубнице код Врања.

Васкршња јаја, маскоте, али и културно уметнички програм припремили су да се забаве, и да помогну болеснима продајом слаткиша које су заједно припремали.

„Сав прикупљени новац уплатићемо на жиро рачун за наше три суграђанке хуманитарна акција“, каже Милена Стојановић, из Дубнице код Врања.

„Када сви славе у кругу породице ми смо успели да окупимо наше мештане у центру села да прославимо најрадоснији празник“, каже Сања Томић, председница удружења Форум жена у Дубници код Врања.

У селу Дубница негују традицију и чувају обичаје од заборава. У 180 домаћинстава има око 800 мештана, од тога је више од стотину деце.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar