Drecun: Priština na sve načine pokušava da destabilizuje situaciju

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petru Petkoviću juče je zabranjena je poseta na KiM, što je deveti put ove godine. Poseta je bila unapred najavljena i po svim procedurama.

Predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da zabrana posete Petru Pekoviću predstavlja ometanje slobode kretanja i nepoštovanje dogovora u vezi sa posetama.

„Oni ometaju na sve načine direktora Kancelarije da komunicira sa srpskim narodom na Kim i da im pruži svu neophodnu pomoć bez koje naš narod ne bi mogao da opstane“, rekao je Drecun.

To su, kako kaže, gotovo svakodnene provokacije, koje se Priština preduzima prema srpskom narodu i prema zvaničnicima države Srbije, a koje se ogledaju od zabrana poseta do hapšenje, preko svakodnevnih napada i provokativnih izjava do klasičnih vojnih akcija na severu pokrajine.

Prema njegovim rečima, Priština namerno destabilizuje situaciju i onemogućavanje da Petković poseti Srbe na KiM predstavlja sastavni deo te destabilizacije.

Drecun navodi da je Priština preko brojnih naoružanih vojnih formacija u potpunosti okružila sever.

„Do sada smo imali ugrožavanje srpskog naroda na severu KiM južno od Ibra. Tu su bile baze za specijalne parapolicijske jedinice, ali i tzv. kosovske bezbednosne snage“, i to je bila neka vrsta potkovice“, rekao je Drecun.

Sa izgradnjom novih baza, ističe Drecun, imamo zaokruživanje jednog vojnog zaposedanja teritorije.

Zabrinjava, to što se ništa ne dešava bez znanja zemalja Kvinte, ukazao je predsednik Skupštinskog odbora za KiM.

Kompletno gostovanje Milovana Drecuna možete pogledati u videu

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar