Đilas: Podržaćemo predloge u interesu zemlje, bez obzira čiji su

Dragan Đilas je na pres-konferenciji rekao i da je na vlasti da takav princip primeni na predloge koji dolaze iz opozicije.

„Da na taj način napravimo da Srbija bude bolje mesto za život i da smanjimo tenzije u društvu“, rekao je Đilas i naveo da će biti opozicija, ali da je njihova politika interes Srbije.

Dodao je i da ne očekuje da će Skupština Srbije biti konstituisana uskoro.

Na pitanje novinara u vezi sa konstituisanjem Skupštine grada Beograda 11. juna, Đilas je rekao da očekuje da će mandat gradskog parlamenta biti ograničen na šest meseci, da će posle toga biti raspušten i da će se ući u nove izbore.

Dodao je i da bi bilo dobro da za to vreme budu preispitane teme, poput Bogradskog metroa, njegove najbolje trase…

Đilas je danas predstavio antikrizni paket mera pošto je, tvrdi, „alarmantno stanje u srpskoj ekonomiji“.

Kaže da bi te mere bile, pre svega, usmerene na one koji trguju hranom i energentima, ali i bankama, i da se one već sprovode u nekim zemaljama Evrope.

Među tim merama su, kako je naveo, obuzdavanje inflacije, ograničavanjem rasta cena, trgovačkih marži i uvođenje poreza na ekstraprofit, kao i zaštita nacionalnih bogatstava, kojom bi se uveo porez na ekstraprofit za eksploataciju prirodnih bogatstava, te ograničenje godišnje eksploatacije rude i sprečavanja izvoza rude.

Predlaže i da država uloži dvesta miliona evra u srpske kompanije, da se radnicima isplaćuje uvećana zarada za 12 odsto, a da se za isti iznos smanje doprinosi, te da država, kako kaže, počne sa štednjom i odustane od projekata za koje on smatra da nisu neophodni, poput izgradnje aerodroma u Trebinju i nacionalnog stadiona.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar