Delegacija Bele kuće u Prištini

Na sastanku u Prištini Vjosa Osmani je ponovila rešenost Prištine da, kako kaže, „podrži demokratski svet u ovom kritičnom trenutku, uvođenjem sankcija Rusiji zbog njihovog ničim izazvanog rata protiv Ukrajine“.

„Ponosni smo na intenziviranje naše saradnje sa Sjedinjenim Državama. Kosovo je transformisano iz uvoznika mira u izvoznika mira uz vašu podršku i uvereni smo da možemo zajedno da gradimo na ovim dostignućima“, rekla je Osmani a prenose u saopštenju iz njenog kabineta.

Na sastanku sa delegacijom Bele kuće Vjosa Osmani je izjavila i da je „Kosovo tokom protekle godine dosledno pokazivalo liderstvo na međunarodnoj sceni“.

„Danas je Kosovo snažan zagovornik mira i bezbednosti u regionu i šire, a mi nastavljamo da budemo najproameričkija i proevropska zemlja na svetu. Odlučnost našeg naroda je da dalje jača naše političke, vojne i ekonomske odnose“, rekla je Osmani.

Delegacija Bele kuće je, prema navodima iz saopštenja, potvrdila podršku Sjedinjenih Država Prištini i partnerstvu u različitim oblastima, uključujući smeštaj avganistanskih izbeglica i učešće u zajedničkim međunarodnim mirovnim misijama.

Zvaničnici Bele kuće su u Prištini razgovarali i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar