Деца коју су напали пси у Суботици у добром стању, кривична пријава влaснику

Пар белгијских овчара је, како се сумња, протеклих дана напао више деце у Суботици. Само јуче пријављено је да је повређено петоро, а осим огреботина, једно од њих има угриз на увету. Сва деца су медицински збринута.

„Мала је уплашена, рукица је још натечена, има плавог подлива. Кад је дошла млађа унука из вртића, причала је да су били пси у вртићу, њој је огребан прстић”, каже Ђурђица Скала, бака нападнуте девојчице.

Родитељи су незадовољни што агресивне животиње раније нису склоњене са улица.

„Оно што је кључно, то није само моје дете у питању, исти пси су напали још седморо деце, иако сам ја редовно свим службама указивао, слао мејлове, локације паса, информације о власнику“, објашњава Никола Лалић, отац нападнутог дечака.

Вртић „Цицибан“ у чијем дворишту су белгијски овчари напали децу налази се на чак два километра од домаћинства где ове животиње иначе бораве.“ 

Два пса која су се провукла испод ограде напала су двоје деце, наводи Вељко Војнић, технички директор Предшколске установе „Наша радост”:

„Скочили су на два дечака, наше васпитачице које су биле у непосредној близини, одмах су интервенисале.”

Белгијски овчари су смештени у прихватилиште за напуштене псе и мачке ЈКП „Чистоћа и зеленило“ и налазе се на десетодневном посматрању на беснило.

„Ово није први пут да су пси који су власнички и који су чиповани, затицани на јавној површини и враћени власнику. Писане су у неколико наврата прекршајне пријаве“, наглашава Никола Јовичић, ЈКП „Чистоћа и зеленило“.

Уз кривичну пријаву власнику паса, комунална милиција исписаће и прекршајни налог на осам хиљада динара. Ниски износ новчане казне неодговорним власницима паса који их не држе у обезбеђеном простору, повећава опасност од напада на људе.

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar