Dačić sa Sančezom: Španija uvek uz Srbiju

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa predsednikom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji. 

Španski premijer je ponovio da Španija podržava Srbiju kada je reč o pitanju Kosova i Metohije i da će biti uvek uz nju u odbrani principa međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta, za koji se zalažu obe države, saopšteno je iz parlamenta.

Sančez je dodao da Srbija treba da postane punopravna članica EU i da će Španija uvek biti uz nju na putu evropskih integracija.

Španski premijer istakao je da su odnosi dve zemlje na visokom nivou, veoma prijateljski i otvoreni.

„Ubeđen sam da i ekonomski i trgovinski odnosi mogu da dođu na taj nivo“, rekao je Sančez.

Dačić je izrazio zahvalnost zbog istorijski važne posete Srbiji i istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Španije odlični, prijateljski, privilegovani i beleže konstantan uspon, bez otvorenih pitanja.

Izrazio je uverenost da će poseta i razgovori sa najvišim zvaničnicima naše zemlje, tokom dvodnevne posete Srbiji, dati novi podstrek saradnji na svim nivoima.

Dačić je ponovio da je članstvo u EU naše strateško opredeljenje, kao i da očekuje ubrzanje pregovaračke dinamike, s obzirom na to da Srbija sprovodi važne reforme i ostvaruje značajne rezultate.

Dačić je rekao da Srbija posebnu pažnju posvećuje daljem intenziviranju parlamentarne saradnje i osvrnuo se na svoju posetu Madridu oktobra 2021. godine.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar