Dačić sa Abazovićem o razvoju bilateralnih odnosa

Ivica Dačić je čestitao Dritanu Abazoviću izbor za predsednika Vlade Crne Gore, uz iskrene želje za uspeh u obavljanju ove visoko odgovorne i zahtevne funkcije.

Dačić je istakao da o posvećenosti unapređenju bilateralnih odnosa svedoči činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju je premijer Crne Gore posetio od stupanja na dužnost.

Predsednik Narodne skupštine rekao je da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, imajući u vidu bliske veze dva naroda.

Dačić je izrazio nadu da će se unapređenje bilateralnih odnosa realizovati, između ostalog, i kroz parlamentarnu dimenziju, gde postoji veliki prostor za jačanje parlamentarne diplomatije i saradnju u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, kao i kroz posete predsednika parlamenata i bliže kontakte parlamentarnih grupa prijateljstava.

Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji, ističući da je kod svih zvaničnika u Srbiji naišao na srdačan prijem i spremnost i otvorenost za saradnju.

Napomenuo je da su dobri odnosi Crne Gore i Srbije, osim za naše dve države i njihove građane, od suštinske važnosti i za stabilnost čitavog regiona.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima saradnje na raznim poljima, a sagovornici su izrazili spremnost da rade na podizanju bilateralnih odnosa na najviši mogući nivo, saopštila je Narodna skupština.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar