Dačić: Od nas neće dobiti to što traže za KiM

Ivica Dačić je rekao da je uticaj neplaniranih i iznenadnih događaja na naše živote veći nego ikada do sada.

„Niko nije mogao da predvidi pandemiju ili krizu i rat u Ukrajini“, rekao je Dačić.

Naglasio je da niko u svetu nije u stanju da planira na duži rok, o čemu govori činjenica da, kada je reč o nabavci najvažnijih energenata, čitav svet planira od danas do sutra.

„Naša ekonomija je integrisana u sistem međunarodne ekonomije i u tim kriznim okolnostima se testira snaga svakog sistema. Mogu slobodno da kažem da je Srbija među zemljama koje su imale najbolje odgovore i rezultate u veme krize“, naveo je Dačić.

Dodao je da su državne finansije stabilne, što nam dozvoljava ulažemo u infrastrukturu, imamo priliv investicija koji oogućava privredni rast i rast plata i penzija.

„Imamo stabinu političku situaciju, a ovakva politika predsednika Republike, vlade i parlamenta je jedina koja može da bude uspešna u ovo krizno vreme“, ocenio je Dačić.

Primetio je da zbog toga što Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku, postoje veliki pritisci kojima se od nas traži da ne vodimo računa o sebi, već o nekom drugom.

„Ali od nas neće dobiti to što traže za KiM, struju, naftu i gas, investicije. Srbija nije izazvala ni jedan međunarodni problem, ali hoće da bude deo rešenja“, poručio je Dačić.

Konferenciju je otvorio predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić.

Očekivanja od naredne godine i prioritete svojih resora izneli su ministri građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, informisanja i telekomunikacije Mihailo Jovanović, za javna ulaganja Marko Blagojević, za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov i ministar zadužen za ravnomeran regionalni razvoj Edin Đerlek.

Na konferenciji, u organizaciji kompanije Color Media Communications, govoriće ambasadori SAD, Italije, Indije, Egipta, Ukrajine i Španije i predstaviće izazove sa kojima će se suočavati Evropa i svet.

U panelu privrednih lidera Srbije i regiona učestvovaće predstavnici nekoliko domaćih i inostranih kompanija.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar