Dačić i admiral Bauer o saradnji Srbije i NATO-a

Tokom sastanka Ivica Dačić i Rob Bauer razmenili su mišljenja o aktuelnom stanju i perspektivi partnerske saradnje Republike Srbije i NATO-a, bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima NATO vođene misije Kfor, kao i aktuelnim pitanjima regionalne, evropske i globalne bezbednosti.

Ukazano je na značaj redovnog održavanja dijaloga predstavnika naše zemlje sa zvaničnicima političkih i vojnih struktura NATO-a, što doprinosi boljem međusobnom razumevanju, posebno kada se radi o najvažnijim pitanjima od interesa za Srbiju, ali i za stabilnost u regionu.

Posebno je naglašeno da Srbija podržava i ceni angažovanje Međunarodnih bezbednosnih snaga (Kfor) u južnoj pokrajini u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata koji je utvrđen i dodeljen Kforu na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

Admiral Bauer je ocenio da razmena najboljih praksi i znanja u oblastima poput energetske i ekološke bezbednosti, sajber odbrane i otpornosti, zaštite kritične infrastrukture i borbe protiv terorizma, može samo unaprediti saradnju NATO-a i Srbije.

Obostrano je konstatovano da Srbija i NATO dele zajednički interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar