Чините добра дела да вам никада не досади

У народној ношњи и са пуним цегерима, Велизар Симић и његова браћа Живко и Коле, четврти пут пред Ускрс, обрадовали су Шапчане. Пролазницима су поклонили по 10 јаја и килограм брашна.

“Показали су да су хумани и да су људи”.
“Сваке године долазе и обрадују народ”.
“Ово је за сваку похвалу, мало је оних који дају а махом сви узимају, ја сам узела јер стварно немам, да имам не бих узела”, кажу суграђани.

Пшеницу за брашно, Велизар Симић, сам је и посејао и пожњео.

“Чинити добра дела да нам вам никад не досади, мото је овог даривања, наши родитељи имају петоро деце, све што имам делим са 3 брата и сестром, желим да наше Шапчане обрадујем пред најрадоснији празник али и да покажем да има младих који желе да остану на селу и да се баве пољопривредом”, наводи Велизар Симић, ученик Пољопривредне школе.

“Ове године смо поклонили 600 комада јаја, 150-200 кг брашна, нисам ни гледао колико су деца спаковала. Не можемо нешто много али колико можемо, ми помажемо”, истиче Милан Симић, деда.

Симићи обрађују 10 хектара земље. Велизар на породичном имању, како каже, има царство животиња, а осим баби и деди, помаже и суседима јер око њихове куће, углавном живе старији људи.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar