Brnabićeva u Parizu sa predstavnicima kompanije koja će graditi metro u Beogradu

Premijerka je u Parizu razgovarala sa predstavnicima kompanije „RATP DEV“, koja će u Beogradu raditi na projektu izgradnje metroa. Na sastanku u predstavništvu Srbije u Parizu, razgovarala je sa izvršnom direktorkom kompanije Hibu Fares i direktorom za razvoj Žan Likom Šapotonom, a sastanku je prisustvovala i ambasadorka Srbije u Parizu Nataša Marić.

Kompanija „RATP DEV“ je u junu ove godine potpisala Memorandum o razumevanju sa „Beogradskim metroom“.

Prethodno se premijerka sastala sa rukovodstvom inicijative „Globalno partnerstvo za veštačku inteligenciju“.

„Naša zemlja je na nedavnom ministarskom samitu u Tokiju primljena u članstvo ove organizacije. To je potvrda svega što smo uradili do sada u oblasti veštačke inteligencije i njene upotrebe u različitim oblastima. Srbija se ovim pridružila državama koje su tehnološki i ekonomski najrazvijenije“, poručila je Brnabićeva.

Predsednica Vlade razgovarala je i sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj Matijasom Koromanom.

„Tokom sastanka, predstavili smo sve aktivnosti i rezultate koje je Srbija postigla u oblasti digitalizacije, veštačke inteligencije i biotehnologije. Posebnu pažnju posvetili smo razvoju veštačke inteligencije i mogućnostima njene primene, posebno u javnom sektoru“, navela je Brnabićeva na Instagramu.

Tokom dana, Brnabićeva će se sastati i sa premijer Republike Koreja Han Dok-Suom, a planirno je da posetu Parizu završi sastankom sa predsednicom Vlade Francuske Elizabet Born u palati Matinjon.

Brnabićeva je sinoć u glavnom gradu Francuske, sa suprugom predsednika Srbije Tamarom Vučić, bila domaćin svečanog koktela, koji je organizovan u okviru kandidature Beograda za EKSPO 2027.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar