Brnabićeva: Situacija u vezi sa posetom Lavrova izuzetno komplikovana

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da predsednik Aleksandar Vučić trenutno radi na poseti Sergeja Lavrova i ima niz sastanaka sa predstavnicima Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke i Evropske unije.

 

„Situacija u vezi sa posetom Lavrova Srbiji izuzetno je komplikovana. Neverovatno je da je danas situacija u Evropi i svetu takva da predsednik jedne države treba da se bavi takvim stvarima kao što je logistika putovanja ministra spoljnih poslova druge zemlje od koje zavisi da li će on doći ili neće“, napomenula je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, ta poseta stavlja Srbiju u izuzetno tešku situaciju, jer u ovom trenutku u svetu niko ni sa kim ne želi da razgovara a još manje da čuje ikoga.

„Kada imate posetu na tako visokom nivou, kao što je poseta ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, pomislili biste da su ljudi, posebno u kriznim vremenima kakva su danas, kad je svet na ivici trećeg svetskog rata, zainteresovani da čuju njihove pozicije, koliko god se ne slagali sa njima i mislili da su pogrešne, da nisu u skladu s međunarodnim pravom. Ne može se napraviti korak ka miru, ako se ne razgovara i ako se ne čuju obe strane“, naglasila je Brnabićeva.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar