Brnabićeva se potpredsednikom Vlade UAE

Sastanak premijerke Brnabić je prvi susret sa vladarskom porodicom Dubaija na tom nivou, a razgovoru koji se održava u zgradi „Emirejts tauers“ pristvovao je i ministar za kabinetske poslove Muhamed bin Abdulah el Karkavi.

Posle sastanka, ministar UAE za kabinetske poslove i premijerka Brnabić treba da potpišu Memorandum o razumevanju o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade, koji predstavlja važan iskorak u bliskim bilateralnim odnosima dve zemlje.

Cilj saradnje je, kako je najavljeno, je razmena znanja, ali i kokreacija projekata. Krovni memorandum o razumevanju odnosi se na devet oblasti, među kojima su digitalna ekonomija, veštačka inteligencija, e-Uprave, digitalna ekonomije, kreativna industrija i nauka.

Memorandum je dogovoren sa Kabinetom premijera UAE, a od 2018. godine do sada Emirati su ovaj vid saradnje razvili sa 11 država (Španija, Grčka, Egipat, Jordan, Kostarika, Senegal, Sudan, Kirgistan, Irak, Uzbekistan, Kolumbija).

Predviđeno je da Brnabićeva obiđe i „Emirejts tauer“, a potom i Muzej budućnosti koji je o tvoren je u februaru ove godine, u zgradi od sedam spratova koje sadrže kombinaciju prostora za izlaganje eksponata posvećenih budućnosti i radionica za testiranje i razvoj tehnologija u nastajanju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar