Brnabićeva sa šefom diplomatije Konga o produbljivanju odnosa između dve zemlje i unapređenju saradnje

Ana Brnabić je, na sastanku u Vladi Srbije, rekla da poseta potpredsednika Vlade prijateljske države DR Kongo, predstavlja nastavak političkog dijaloga koji će, kako je ocenila, biti intenziviran u narednom periodu.

Prema njenim rečima, u novom mandatu, Vlada Srbije će nastaviti da stipendira studente iz te zemlje, u okviru programa „Stipendije – Svet u Srbiji“ jer je to, kako je rekla, najbolji način da se ulaže u budućnost.

Premijerka je takođe iskazala zahvalnost na principijelnom stavu i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i dodala da Beograd takođe podržava jedinstvo, suverenitet i teritorijalni integritet DR Kongo i pruža bezrezervnu podršku naporima da se prevaziđu postojeći bezbednosni izazovi u toj zemlji.

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova DR Kongo preneo je tople pozdrave rukovodstva svoje zemlje i naveo da postoji spremnost za uspostavljanje novog okvira sveobuhvatne višesektorske saradnje.

Brnabićeva je još jednom zahvalila na poseti i zaključila da je od izuzetnog značaja razvoj bliskih kontakata dveju prijateljskih zemalja u budućnosti, kao važnog uzajamnog oslonca u vremenu velikih svetskih kriza.

Ranije danas, šef diplomatije Konga Kristof Lutundula Apala razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar