Brnabićeva odgovorila Milanoviću: Njegovi nastupi mogu samo da štete Hrvatskoj

Ana Brnabić je na Tviteru objavila da je Zoran Milanović izneo „istorijsku nebulozu“ kada je poručio da „Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti“, misleći na optužnicu za zločine tokom „Oluje“.

„Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti? Šta je sledeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je ‘mit’)?“, upitala je Brnabićeva.

Osvrnula se i na Milanovićev komentar o ulasku Srbije u Evropsku uniju

„Treba, kaže Milanović, da pazimo šta radimo, da ne budemo ‘bezobrazni i drski’ jer ćemo, za članstvo u EU, morati da tražimo milost od Hrvatske, kao što Šveđani sada traže milost od Turske?! Što bi moj Mate iz Stare Baške rekao: ‘Ne treba ovome prva pomoć, nego poslednja pomoć'“, poručila je Brnabićeva.

Milanović je ranije izjavio, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske, da je Hrvatska mogla da podigne optužnicu za krivično delo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog njegovog govora u Glini 1995, ali da nije pošto je, kako je naveo, postojala politička odluka da se preko određenih stvari pređe.

„Srbija to ne bi trebalo da radi ako želi da uđe u Evropsku uniju“, ponovio je Milanović i naveo da ne zna „zašto je premijerka Srbije Ana Brnabić nervozna“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar