Brnabićeva o Stanovoj izjavi: Šta se desilo sa evropskim vrednostima

Ana Brnabić je za Tanjug rekla da je ovo još jedna kap u već prepunoj čaši.

„Nakon svega toga imate i ovu, još jednu kap u toj, prepunoj čaši koja se prelila još januara 2022. godine kada je prvi put Aljbin Kurti uskratio pravo glasa Srbima na Kosovu i Metohiji“, rekla je Ana Brnabićeva.

Ona je ukazala da je sada Kurti dodatno uradio nešto što je potpuno suprotno Briselskom sporazumu, kao i demokratskim vrednostima i principima, a da na to usledi jedna tako blaga izjava u kojoj se ponovo pozivaju dve strane, predstavlja nedostatak osnovnih evropskih vrednosti.

„Ja ne vidim gde je tu vladavina prava i gde su demokratske vrednosti. Gde je volja naroda? Šta se desilo sa evropskim vrednostima? To je ono što meni nije jasno i mislim da je katastrofalna izjava i čitav stav prema ovom problemu“, ocenila je Brnabićeva.

Ona je ukazala i da se u jednom trenutku mora reći kako stvari stoje.

„Nama je Evropska unija najvažniji partner ali ja molim EU da se drži principa koje sami propagiraju. A to je valjda demokratija i vladavina prava, što u ovom trenutku ja ne vidim“, poručila je premijerka.

Ona je dodala da su odluke onih koji zarad malo svoje vlasti žele da uđu u vladu Aljbina Kurtija, a dobili su manje od jedan odsto glasova na izborima i sve najbolje govore o njemu, u najmanju ruku nedolične.

Podsetila je da Kurti već 10 godina odbija da osnuje Zajednicu srpskih opština i kako je rekla, bukvalno vrši teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar