Brnabić: Vučićev jedini „zločin“ je to što se izborio za KiM

Ana Brnabić je to izjavila reagujući na navode koje je iznela predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM i savetnica u vladi privremenih prištinskih institucija Rada Trajković da „Vučić od Amerikanaca traži aboliciju za sebe i svoju porodicu u zamenu za prihvatanje sporazuma“.

„Vi ste, Trajković Rado, najveća sramota našeg naroda. Ne postoji veća. Tačka. Konkurencija je ovih dana oštra, ali teško ko može da Vas stigne. Aleksandar Vučić se izborio, kada je već sve bilo gotovo, da KiM ponovo bude na agendi svetskih sila. Sam se izborio za to. To je njegov zločin?“, napisala je Ana Brnabić na Tviteru u objavi uz koju je podelila link ka članku lista Danas koji je objavio intervju sa Radom Trajković. Dodaje da ukoliko je „iznošenje istine vređanje“ onda ona vređa Radu Trajković.

„Samo ne mogu da se setim kad sam je pre vređala – kad je lagala da je Aleksandar Vučić čedo ruske politike, ili da ga je „zapad“ doveo da prizna Kosovo? Vama svaka čast kakve sve gluposti promovišete. #DanielSmith“, napisala je Brnabić (misleći na intervju sa Danijelom Smitom objavljenom u dnevnom listu „Danas“).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kao lažne navode koje je iznela Rada Trajković.

Dnevni list Danas je tokom jučerašnjeg dana objavio intervju sa navodnim britanskim stručnjakom za međunarodne odnose i bezbednost sa fokusom na Zapadni Balkan, pod naslovom „Daniel Smit: Vučić mora da shvati da priznanje nezavisnosti Kosova nije stvar kompromisa, već priznanje realnosti“.

Danas je kasnije objavio izvinjenje čitaocima u kojem je objasnio da je „Daniel Smith“ osoba koja se lažno predstavlja na društvenoj mreži Tviter.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar