Brnabić u Dubaiju: Očekujem u naredna tri meseca sporazum o slobodnoj trgovini

Premijerka Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti toj bliskoistočnoj državi, a planirano je da se tokom dana sastane i sa ministrom za razvoj i budućnost kao i sa šefom državnih službi.

Mihailo Jovanović, ministar za telekomunikacije i informisanje rekao je da se glavne teme  razgovora odnose na ono što je fokus Vlade – digitalizacija, razvoj veštačke inteligencije i razvoj bioinformatike.

„Pričali smo o planovima kako da u tim segmentima unapredimo saradnju dve zemlje, u razvoju veštačke inteligencije i njenoj primeni kako u razvoju nauke ali i u korišćenju od strane startapa“, rekao je Jovanović.

Takođe pričali su, kako ističe, o BIO4 kampusu i planovima za početak izgradnje ovog kampusa.

„U Srbiji se sada radi na izmeni zakona o strancima. Želimo da olakšamo ulazak stranaca u našu zemlju, da napravimo potpuno elektronsku uslugu i omogućimo preko portala elektronske usluge svima koji žele da dođu u Srbiju da za samo nekoliko sati dobiju odgovarajuću vizu ili dozvolu za boravak“, kaže Jovanović.

„Očekujem, nadam se i radićemo na tome da u naredna tri meseca potpišemo sporazum o slobodnoj trgovini sa UAE što će mnogo doprineti da imamo još bolju privrednu saradnju koja u ovom trenutku nije tako skromna, ali jeste daleko ispod onoga što su naši potencijali“, rekla je premijerka Brnabić. 

Tokom jučerašnjeg dana, premijerka je imala priliku da razgovara i sa predsednikom Interpola general majorom Ahmedom Naser Al Raisijem kao i sa ministrom za kabinetske poslove u Vladi UAE, Al Gargavijem.

Ana Brnabić i predsednik Interpola general major Ahmed Naser Al Raisi konstatovali su, na jučerašnjem sastanku u Dubaiju, da postoji visok stepen saradnje Srbije i Interpola i dogovorili se da se radi na njenom dodatnom unapređivanju. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar