Брнабић: Србија рачуна на подршку Шпаније током председавања Савету ЕУ

У отвореном и срдачном разговору, саговорници су се сагласили да су политички односи две земље одлични, да су засновани на чврстим темељима, као и да они представљају јаку потпору за даље снажење сарадње у осталим областима, уз посебан осврт на економију и трговину.

Брнабићева је захвалила Шпанији на принципијелном ставу поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Премијерка је уједно обавестила министра спољних послова Шпаније о дијалогу Београда и Приштине, скренувши пажњу на провокације на терену, нападе и узнемиравање српског становништва, скрнављење културног наслеђа, као и на чињеницу да Приштина не примењује своје обавезе из Бриселског споразума.

Када је реч о евроинтеграцијама, Брнабићева је захвалила Шпанији на подршци коју пружа Србији. У светлу председавања Шпаније Савету ЕУ у другој половини 2023. године, премијерка је посебно истакла значај данашњег потписивања Меморандума о разумевању о унапређењу сарадње у области европских интеграција између две државе.

Министар Албарес Буено подвукао је да је пријатељство двеју земаља јако, да су политички односи Србије и Шпаније одлични, као и да ће Шпанија током свог председавања Савету ЕУ политици проширења придати важну улогу.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar