Brnabić: Srbija čvrsto stoji na evropskom putu

Predsednica Vlade ocenila je da Srbija čvrsto stoji na evropskom putu, kao i da je strateško opredeljenje Vlade koja će biti formirana snažan nastavak reformi u oblasti vladavine prava, a koje su u temeljnom interesu naših građana.

Premijerka je podsetila da je takvo opredeljenje demonstrirano tokom mandata odlazeće Vlade.

U prethodnom periodu implementirane su preporuke ODIHR-a kada je u pitanju unapređenje izbornog procesa, kao i veliki broj preporuka Radnog tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije (GREKO) u oblasti borbe protiv korupcije.

Ovi rezultati, zajedno sa izmenama Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju koliko je naša zemlja kredibilan partner koji ispunjava reformske korake na svom evropskom putu.

Ono što izostaje, kako je objasnila, je adekvatna valorizacija učinjenog i nedostatak pozitivnih signala Evropske unije za proces proširenja, kako za Srbiju, tako i za Zapadni Balkan.

Umesto toga, iz Brisela uglavnom čujemo kritike i stalno nove zahteve, navela je Brnabićeva.

Predstavnici Evropskog parlamenta istakli su da, bez obzira na trenutne teške okolnosti sa kojima se suočava Evropska unija, postoji jasno opredeljenje da Srbija bude deo Unije i da je neophodan zajednički rad na mnogim poljima, kako bi ovaj proces bio ubrzan, saopštila je pres služba Vlade.

Ocenili su da su stvoreni uslovi za čvršću parlamentarnu saradnju u okviru procesa Međupartijskog dijaloga.

Brnabićeva je ponovila da će Srbija ostati opredeljena evropskom putu i vrednostima, u skladu sa interesima naše države i građana i našim nacionalnim interesima, navedeno je u saopštenju.

Sa Vladimirom Bilčikom i Matjažom Nemecom prethodno je razgovarao predsednik Aleksandar Vučić, a sastali su se i sa predstavnicima poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar