Brnabić: Srbi sa KiM samo traže poštovanje sporazuma

Ana Brnabić, koja boravi u poseti Singapuru, na pitanje šta očekuje od nedelje, 21. novembra, u ponoć, za Tanjug je rekla da je saglasna sa Boreljom da 21. novembar ne bi trebalo dočekati bez dogovora.

„Ne mogu naši evropski partneri i naši partneri u SAD više da tolerišu jednostrano kršenje svih sporazuma koji su potpisani i ja se nadam da će svakako doći do dogovora“, rekla je Brnabićeva.

Podvukla je da Srbi sa KiM traže da Priština krene u implementaciju Briselskog sporazuma, potpisanog 2013. godine, koji garantuje EU, da se poštuju svi sporazumi koji se tiču tablica, a koji su potpisani ranije.

Ističe da nije sigurna šta će se dešavati od nedelje u ponoć, ali da Srbija ima mnogo toga da izgubi imajući u vidu koliko je ekonomski napredovala.

„Koliko smo naporno radili na tome da izgradimo Srbiju, ovako kao što jesmo poslednjih godina, a onda vas Priština i Kurti vrate da rešavate neke stvari, koje su već rešene“, konstatovala je Brnabićeva i dodala da svi računaju da će Srbija uvek biti fleksibilna i tolerantna preko svake mere.

„Ovde se radi i o vladavini prava i o tome da je kredibilitet EU doveden u pitanje, ako se ne implementira Briselski sporazum“, navela je premijerka.

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovala je u Singapuru na Blumbergovoj konferenciji Nove ekonomije. Na panelu „Pomeranje digitalnih granica“ rekla da je Srbija mnogo toga uradila poslednjih godina što se tiče digitalizacije.

 

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar