Брнабић: Систем није заказао

„Мислим да треба престати с тим флоскулама, систем заказао, криво је друштво, и слично. Сви дајемо коментар онако како нам одговара у датом тренутку. Често постоје примедбе на нашу државу, сувише централизовано, па онда да није довољно. Па када Министарство просвете дâ препоруку о коришћењу мобилних телефона, кажу то је онда препорука, а не обавеза. Хоћемо одговорност па нећемо“, рекла је Ана Брнабић за ТВ Пинк и оценила да “сви морамо да станемо на лопту“.

Премијерка је изјавила да је од разних људи, укључујући опозиционе посланике и експерте, чула да треба да се у школе уведе школски полицајац, обезбеђење и видео-надзор, и додала да је то све већ постојало у школи у којој је дошло до пуцњаве.

“То је богата, добра школа у центру Београда, главног града. Да ли би то некога зауставило? Па нажалост, не. Кажу, нико није причао с њим. Па чак ни то није тако. Да кажете сиромашна породица, па надниче по цео дан и не могу да причају, али не, отац је лекар, мајка професорка, могли су њиме да се баве“, рекла је Брнабићева.

Она је рекла да се „нема правилности“ и да се не може рећи: „Ево, овај је заказао.“

Истакла је да до сада није било регистрованог вршњачког насиља против лица које је починило злочин. “Не можете да кажете да систем није реаговао. Не можете да се ухватите ни за шта“, рекла је она и додала да Влада наставља да ради на овом случају, као и да се истрага наставља, укључујући форензику телефона и саслушања оца дечака који је пуцао.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar