Brnabić: Sačuvali smo život Vučiću i njegovoj porodici

Ana Brnabić je tokom gostovanja na TV Prva rekla da je posle osnovnog cilja da se sačuvaju životi, drugi cilj privođenje pravdi tih ljudi.

„Da bi ih pravosnažno osudili i zatvorili, potrebni su neupitni dokazi. Morali smo da obezbedimo da budu u potpunosti čvrsti da ne padnu ni na jednom sudu“, rekla je premijerka.

Ukazala je da je imala saznanja o planiranju ubistava i o tome pričala i ranije.

Dodala je da je to grupa medija i grupa analitičara, za koje je rekla da su plaćeni od strane srpskih tajkuna, izvrgavala ruglu.

„To je dodatno otvaralo prostor da se tako nešto intenzivira, i bilo dodatno neodgovorno. Da li možemo sada da čujemo makar jedno izvini, da pokažu da su odgovrni za izgovorenu reč“, rekla je premijerka.

Zahvalila se pripadnicima naših službi bezbednosti jer su uspešno zaštitli predsednika i njegovu porodicu.

„Na žalost moram da kažem da opasnost po život predsednika nije prošla. Nalogodavci su na slobodi, i van domašaja službi“, rekla je Brnabićeva.

Ocenila je da, ko god želi da destabilizuje Srbiju i vrati je u prošlost, smatra da je za to najlakša opcija da radi o glavi Vučiću.

„Sramota je kad neko pita zašto ništa nismo učinili a imali smo informacije – pa učinili smo. Sačuvali smo život Vučiću i njegovoj porodici. To je kontinuirana borba“, rekla je premijerka.

„Kurti izvor nestabilnosti-Srbija ne odustaje od borbe za mir“

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji ocenjuje da Kurti i Priština jednostrano postupaju, suprotno potpisanim sporazumima, te tako izazivaju nestabilnost.

Svet sve više razume da su Priština i Albin Kurti izvor nestabilnosti ne samo na Balkanu, a Srbija će se i dalje boriti za mir i stabilnost, poručila je premijerka.

„I dalje ćemo se boriti, diplomatska borba je svakodnevno. Predsednik Vučić ima svaki dan razgovore o toj temi sa najvažnijim svetskim zvaničnicima. Traži se rešenje“, rekla je Brnabićeva i navela da Priština ima podršku Nemačke i Velike Britanije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar