Brnabić sa Fajon: Tradicionalno dobri odnosi sa Slovenijom

Kada su u pitanju evropske integracije, premijerka Brnabić je naglasila da Srbija izuzetno ceni stav Slovenije, koja zagovara agendu proširenja Evropske unije, pre svega na region Zapadnog Balkana, i zahvalila na kontinuiranoj podršci koju ova zemlja pruža Srbiji na evropskom putu.

Srbija će, kako je istakla premijerka, nastaviti reforme u oblasti vladavine prava, koje su važne za našu državu i građane i dalji privredni razvoj, saopšteno je iz Vlade.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Brnabić je ocenila da je Slovenija značajan investitor na srpskom tržištu, dodajući da kompanije iz ove zemlje zapošljavaju veliki broj ljudi u Srbiji, i naglasila da očekuje da će taj broj u budućnosti nastaviti da raste.

Šefica slovenačke diplomatije istakla je da je rast investicija pozitivno ocenjen i da Slovenija nastoji da privuče više srpskih kompanija na svoje tržište.

Ona je navela da je Slovenija zainteresovana i za ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja, koji bi umnogome olakšao saradnju dve države.

Kada je u pitanju situacija na Kosovu i Metohiji, Fajon je navela da je Slovenija saglasna sa neophodnošću potpune implementacije Briselskog sporazuma i da podržava nastavak dijaloga pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar