Brnabić: Radnici „Fijata“ bili fer, Vlada će dati sve od sebe da zaštiti radnike

Ana Brnabić je za TV Hepi istakla da se ni „Fijat“ nije ponašao kako treba.

„Nastavili su da pozivaju radnike na razgovor što nije fer, jer se uslovi tek pregovaraju“, rekla je Brnabićeva.

Poručila je radnicima da će Vlada Srbije dati sve od sebe da bi ih zaštitila.

Brnabićeva je rekla da je posle teškog i iskrenog sastanka sa sindikatima i radnicima, Vlada Srbije već u ponedeljak uradila ono što je dogovoreno i uključila se u razgovore oko rešavanja problema.

„Dogovor je bio da vlada posreduje u razgovorima između Stelantisa i sindikata. Da pokušamo da se poboljšaju uslovi za radnike koji neće ostati u Stelantis fabrici, u tranziciji do 2024, do novog električnog modela“, rekla je premijerka.

Navela je da je period izjašnjavanja produžen za radnike za 10 dana, te da je razgovore sa „Stelantisom“ imala u sredu oko posredovanja da bi se izborili najbolji uslovi za radnike.

„U 10.30 danas nastavljamo razgovor. Ni Fijat se nije ponašao kako treba. Nastavili su da pozivaju radnike na razgovor što nije fer jer se uslovi tek pregovaraju“, rekla je Brnabićeva.

Precizirala je da je u Kragujevcu 2.016 radnika, od kojih će oko 500 radnika ostati i za tranzicioni period da pomognu, a oko 500 radnika više neće biti potrebno.

„Za njih zajedno spremamo otpremnine, paket kojim će biti zadovoljni“, rekla je Brnabić.

Dodala je da će oko 1.000 radnika ostati da radi i novi model, te da će u međuvremenu da idu u inostranstvo na trening i obuke za proizvodnju elektroautomobila.

„U Kragujevcu u ovom trenutku postoji potreba za 1.500 radnika. Traže ih drugih investitori koje smo tamo doveli“, rekla je Brnabić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar