Brnabić: Pripremam ekspoze, postoje rešenja za neka ministarstva

Ana Brnabić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, povodom predstavljanja projekta arheološkog nalazišta u Vinči, odgovarajući na pitanja rekla da će prvo predlog predstaviti poslanicima u Skupštini, a ne pojedinačnim medijima.

„Uskoro ćemo imati sednicu Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke gde ćemo da izglasamo naše predloge, a dopustićete da onda javnost upoznam u Skupštini i izveštaj podnesem poslanicima“, rekla je Brnabić odgovarajući na novinarska pitanja.

U Vladi Srbije u prisustvu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila, predstavljen je pobednički konkurs sanacije klizišta arheološkog nalazišta Vinča „Belo brdo“ i njegovo pretvaranje u evropski i svetski naučni park za izučavanje neolita.

Premijerka otkriva i da dobar deo projekta Vinča zauzima značajno mesto u njenom ekspozeu koji je pri kraju. 

„Potrebno najpre implementirati Briselski sporazum“

Premijerka Brnabić izjavila je da je pre pristupanja razgovorima o nekim drugim rešenjima o normalizaciji odnosa sa Prištinom, potrebno najpre sprovesti Briselski sporazum, među čijim odredbama je osnivanje Zajednice srpskih opština.

Brnabić je na konferenciji za novinare rekla da se povećavaju pritisci oko Kosova, jer određeni međunarodni faktori žele da vide rešavanje tog otvorenog pitanja, kako ono ne bi bilo na agendi „i niko ne bi mogao da se poziva na taj presedan i opravdava neke druge akcije“.

„Mi nikada nismo bežali od rešavanja tog pitanja i nalaženja načina da postignemo uzajmano prihvatljivo kompromisno rešenje koje će značiti dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine“, istakla je Brnabić.

Prema njenim rečima, za „dogovor je potrebno dvoje i dve strane koje su spremne da govore o kompromisu“, a u ovom trenutku „nismo ni blizu toga rešenja koje mora da bude kompromisno“.

„Volela bih da se rešenje nađe. Bolje pre nego kasnije zato što će obezbediti normalizaciju odnosa, bezbednost Srba na Kosovu i prosperitet za Albance“, rekla je premijerka Brnabić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar