Brnabić: Na ivici smo oružanog sukoba zbog poteza Prištine

Ana Brnabić je, na sednici Nacionalnog konventa o EU u Skupštini Srbije, istakla da u ovom trenutku svi treba da daju sve od sebe da se sačuva mir na Kosovu i Metohiji.

„Mi smo na ivici oružanog sukoba zahvaljujući jednostranim potezima Prištine. Organizacije civilnog društva, molim vas da se oglasite povodom torture koju proživljavaju Srbi na KiM. Moramo zajedno da sačuvamo mir“, poručila je Brnabić.

Upitala je gde je na evropskom kontinentu moguće da 12 dana nemate informaciju o uhapšenom čoveku, navodeći da je reč o Dejanu Pantiću.

„Niko ne zna gde je, ne zna se da li je primio terapiju. Porodica ne može da se čuje sa njim. Na sve to se javlja šef Euleksa koji kaže da ne znaju gde je. A šta vi radite na KiM? Koliko je to vama ljudski u redu“, upitala je premijerka.

Podsetila je da je hapšenje Dejana Pantića, pored očuvanja Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, razlog zbog čega su Srbi na barikadama.

„Koliko god da se razlikujemo treba da instistiramo na ljudskim pravima i da damo šansu miru. Drugačije će reagovati kada čuju vas. Molim vas, to su stvati koje su nam važne za mir i evropske integracije“, istakla je Brnabić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar