Brnabić: Klan Veljka Belivuka bio spreman da menja demokratski izabranu vlast

Sada kada smo čuli i priznanje od onih koji su planirali napad na srce države, da li ćemo čuti makar jedno „izvini“ od svih onih koji su ismevali saznanja naših službi, poručila je  premijerka Srbije Ana Brnabić, nakon što je svedok saradnik na suđenju izjavio da je kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića planirala ubistvo predsednika Aleksandra Vučića.

„Nakon svega što smo danas čuli u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, jasno je da je klan Veljka Belivuka bio spreman da menja demokratski izabranu vlast u Srbiji. Njihov najveći protivnik je upravo predsednik Aleksandar Vučić“, napisala je premijerka na Tviteru.

Ona je zahvalila službma bezbednosti koje su sprečile atentat na Vučića kada je objavio rat protiv organizovanog kriminala i mafije.

Dodala je da borba, međutim, nije gotova i da su nalogodavci i glavni organizatori još na slobodi i van domašaja službi Srbije.

Okrivljeni svedoka Srđan Lalić rekao je u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu da su pripadnici te grupe kao najveću pretnju videli predsednika Aleksandra Vučića, čiju likvidaciju su i planirali.

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar