Brnabić: Jedina tačka dnevnog reda u Pragu biće zašto Srbija nije uvela sankcije

„Ovo je sve promenilo, predsednik Vučić ide tamo i čini mi se da je jedina tačka na dnevnom redu – zašto je Srbija još jedina zemlja na evropskom kontinentu koja nije uvela sankcije Rusiji i kakvo je obrazloženje i jedino pitanje – kada će uvesti te sankcije“, rekla je Ana Brnabić gostujući na televiziji Hepi.

Istakla je da ispada su se svi praktično spremili da idu u Prag kako bi napravili „sačekušu“ Vučiću, čuli šta ima da im kaže i da mu onda svako od njih nešto prebaci.

„Šta da očekuju posle ovoga od nas, kako će se i ko usuditi da bilo šta prebaci Vučiću“, dodala je Brnabićeva.

Ukazala je da će se danas videti kako će se Vučić boriti za interese Srbije i pitati ih šta oni sada očekuju od Srbije i šta imaju da joj zamere nakon onoga što su oni dozvolili Hrvatskoj.

Brnabićeva je napomenula da će se Vučić sastati sa Ursulom fon der Lajen danas oko 18 časova i ne vidi šta će on imati da kaže posle ovoga.

Navela je da se, pritom, neki „neodgovorni političari iz opozicije dodvoravaju Zapadu i pokušavaju da iskoriste ovu tešku poziciju Srbije i spočitavaju kako ne možemo ostati neutralni“.

„Mi nismo neutralni, osudili smo agresiju, ali nismo uveli sankcije, a oni su izvršili brutalnu agresiju na Srbiju i nisu tražili saglasnost Saveta bezbednosti da napadnu SR Jugoslaviju“, istakla je Brnabićeva i dodala da su zatim 2008. brutalno prekršili Rezoluciju 1244 i tako konačno polomili kičmu međunarodnog prava na Srbiji i prekršili sve principe Povelje UN.

„I oni danas ucenjuju Srbiju da uvedu sankcije Rusiji? Srbija je zaista u specifičnoj poziciji“, naglasila je premijerka Srbije.

Poručila je zemljama EU da ako već neće da se izvinu Srbiji i isprave greške po pitanju KiM koje su pravili bar da kažu: „Preterali smo, evo sada idemo u poštovanje međunarodnog prava i da otpriznaju Kosovo i vrate se u okvire međunarodnog prava. Nećete to da uradite, ali onda priznajte da je Srbija specifičan slučaj. Ali, to više nije od juče na dnevnom redu ni za mene, a sigurna sam da nije ni za predsednika Vučića, šta oni imaju danas da zamere Srbiji“, istakla je Brnabićeva.

Kaže da je to politička odluka Hrvatske i obračunavanje Hrvatske sa Srbijom, samo zato što tražimo da odgovaraju ubice dece na Petrovačkoj cesti.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar