Brnabić i Bratu: Vlada i OEBS partneri u sprovođenju reformi

Premijerka Brnabić je zahvalila ambasadoru Bratuu na podršci koju Misija pruža reformama u oblasti vladavine prava, zaštiti ljudskih i manjinskih prava.

Naglasila je da će Vlada Srbije ostati posvećena nastavku reformi i jačanju vladavine prava.

Ana Brnabić je rekla da će u oblasti medija i informisanja, na prvom mestu biti usvajanje seta izmena i dopuna medijskih zakona, dodajući da je potrebno ubrzati rad na sprovođenju Medijske strategije i donošenju Akcionog plana za naredni period.

Brnabić i Bratu su se posebno osvrnuli na slučaj pretnji koje su upućene redakciji dnevnog lista Danas, i istakli važnost i značaj brze idobre reakcije MUP i Tužilaštva u ovom slučaju.

Ambasador Bratu je upoznao premijerku sa detaljima posete redakciji Danasa, sa članom Stalne radne grupe Veranom Matićem i predstavnikom MUP Bekirom Dudićem.

Nadležni organi su u stalnom kontaktu i nastavljaju pažljivo da prate ovaj slučaj, istakla je Brnabić.

Predsednica Vlade naglasila je da će nastaviti da prati sve slučajeve pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika i da oni moraju biti slobodni i bezbedni u obavljanju novinarskog posla.

Šef Misije OEBS-a je, takođe, pozdravio rezultate koji su do sada postignuti u toj oblasti, pre svega rad SOS telefona za prijave pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i saradnju sa kontakt tačkama u MUP i tužilaštvima.

Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti i dijalog vlade sa novinarskim i medijskim udruženjima.

Brnabić je upoznala Bratua sa aktivnostima u vezi sa usvajanjem novog seta pravosudnih zakona i istakla važnost svih aktivnosti i reformi kako bi naše pravosuđe bilo efikasnije, u najboljem interesu građana.

Brnabić i Bratu su razgovarali i o predstojećim izborima za Savete nacionalnih manjina, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar