Британски премијер на удару критика због „шокантног расипања новца“

Критике упућене Ришију Сунаку подстакле су британску опозицију да нападне премијера тврдећи да је одсечен од реалности и да није у стању да ради на зеленој агенди.

У откривеним документима из Сунаковог кабинета детаљно се описују путовања премијера у иностранство у трецем кварталу 2022. године.

Откривено је да је Сунаков кабинет коштао британске пореске обвезнике око 108.000 фунти за путовање приватним авионима до и са самита у Египту, 6. и 7. новембра.

Недељу дана касније Сунак је одлетео на самит Г20 на Балију у Индонезији, вратио се 17. новембра, а ово повратно путовање је коштало више од 340.000 фунти.

У децембру је једнодневни излет у Летонију и Естонију у посету британским трупама коштао више од 62.000 фунти.

Документ о трошковима премијерског кабинета показује да је скоро 20.000 фунти потрошено на друге трошкове као што су смештај, храна и визе.

Међутим, све наведено не укључује трошкове за службенике који су такође ишли са премијером на ова путовања, а делегације су биле различите величине – од 19 са премијерком Лиз Трас, до 35 колико их је пратило Сунака на Бали.

Сунак је и раније био критикован због неразумевања стања у земљи. У децембру он је посаветовао једног бескућника да почне да се бави бизнисом.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar