Braš: Svi ambasadori bili razočarani Vučićem; Brnabić: Ta izjava pokazatelj da se Srbija promenila

Dženifer Braš, bivša zamenica šefa misije i otpravnica poslova u američkoj ambasadi u Beogradu u periodu od 2007. do 2010, godine rekla je za Glas Amerike da Evropska unija ne traži mnogo i nije dobila mnogo od Srbije, uključujući i priznanje odgovornosti za ratove devedesetih.

Kaže da u procesu pristupanja Srbije Uniji, problem nije samo stav Beograda o Rusiji, ili pitanje Kosova, već i stanje demokratije.

„Smenjivali su se ambasadori koji su pokušavali da razgovaraju sa Vučićem i pokušavali da ga podstaknu da bude bude transformativni lider koji bi napravio otklon od 90-tih i Srbiju transformisao u konstruktivnog i produktivnog člana Evropske unije i liberalnog svetskog poretka. I svi su bili razočarani“, rekla je Dženifer Braš.  

Reagujući na izjave Dženifer Braš, premijerka Ana Brnabić kaže da je prošlo vreme kada su ambasadori jedini morali da budu zadovoljni predsednikom i Vladom Srbije. 

Izjava Dženifer Braš još jedan je pokazatelj koliko se Srbija promenila, napisala je Brnabićeva na Tviteru.

„Otpravnica poslova iz vremena kada su ambasadori jedini morali da budu zadovoljni predsednikom i Vladom. Narod – manje bitno. Još jedan pokazatelj koliko se Srbija promenila“, navela je Brnabić povodom izjave Brašove koja je, između ostalog, rekla da „EU ne traži mnogo i od Srbije nije mnogo dobila, uključujući i priznanje odgovornosti za ratove devedesetih“.

Povodom navoda bivše otpravnice poslova u ambasadi SAD Dženifer Braš, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su Srbi zadovoljni predsednikom Aleksandrom Vučićem, ambasadori razočarani i da tako treba da ostane.

„Dženifer Braš je rekla veliku istinu, svi američki ambasadori su bili i jesu nezadovoljni Vučićem. Kao što su ambasadori bili zadovoljni svim Vučićevim prethodnicima, tako su bili nezadovoljni Vučićem“, naveo je Vulin u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar