Borko Stefanović sa ambasadorom Ukrajine o parlamentarnoj saradnji

Borko Stefanović i Volodimir Tolkač su se složili da bi bilo korisno da poslanici razmene iskustva, prvo na nivou odbora za spoljne poslove, a zatim da se odnosi intenziviraju kroz formiranje i rad poslaničkih grupa prijateljstava u oba parlamenta.

Složili su se i da bi razmena iskustava Srbije i Ukrajine u pogledu procesa evropskih integracija bila od velike važnosti za dalju evropsku perspektivu obe države, ali i čitavog Zapadnog Balkana, saopšteno je iz parlamenta.

Na sastanku je bilo reči i o aktuelnoj situciji u Ukrajini, kao i o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji nakon izlaska Srba iz privremenih institucija u Prištini.

„Ono što su Srbi sa KiM uradili je bilo očekivano i logično, jer se sa ugnjetavanjem otišlo predaleko. Priština ne ispunjava obaveze preuzete sporazumima koji su postignuti sa Beogradom, posebno u pogledu formiranja Zajednice srpskih opština“, ocenio je Stefanović.

Ambasador Tolkač ponovio je stav svoje države koji se ogleda u punom poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, a predsednik Odbora Stefanović zahvalio se na tome, ocenivši ovakav stav kao pokazatelj prijateljstva dva naroda.

„Imate podršku da približimo naše narode, posebno u teškim vremenima, a pretpostavka tome je da zajednički radimo na jačanju međusobnih odnosa“, poručio je Stefanović.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar