Borelj u ponedeljak sa Vučićem i Kurtijem

U Briselu će sutra biti održan hitan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uoči najavljenog kažnjavanje vlasnika vozila srpskih registarskih oznaka.

Dijalog će se održati pod okriljem visokog predstavnika za spoljnu politiku EU Žozea Borelja, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

„Učešće su potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti“, saopštila je Služba za spoljne poslove EU.

Žozep Borelj će početi sa odvojenim sastancima sa Vučićem i Kurtijem, sa početkom ujutru u osam časova, posle čega će uslediti zajednički sastanak.

„U fokusu hitnog sastanka biće pronalaženje izlaza iz aktuelne krize i izbegavanje bilo kakve dalje eskalacije i tenzija na terenu, sa akcentom na registarskim tablicama i povratak kosovskih Srba u kosovske institucije“, navodi EU.

Na kraju sastanka je planirana izjava za medije visokog predstavnika Žozepa Borelja.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da putuje u Brisel i istakao da nije optimista i da ne misli da će doći do nekog dogovora, ali da ne želi nekome da omogući da kaže da Srbija nije htela da učestvuje u razgovorima.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar