Безбедносна ситуација у Србији стабилна, Биро пружа подршку председнику Србије

Током седнице разматрана је актуелна ситуација у Републици Србији, са посебним освртом на стање у јужној српској покрајини Косову и Метохији, изазови од илегалних миграната на територији читаве земље, као и друге претње по стање јавног реда и мира у Србији.

Како је наведено у саопштењу, закључено је да су сви сегменти сектора безбедности у складу са својим надлежностима у пуном капацитету ангажовани на очувању мира и стабилности у земљи, као и безбедности грађана Србије.

Дачић: Ситуација у Србији стабилна

Секретар Савета за националну безбедност и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је безбедносна ситуација у Србији стабилна, али да ће безбедносне службе наставити да раде ради очувања мира и безбедности у нашој земљи.

После Седнице Бироа за координацију служби безбедности, Дачић је рекао и да Биро даје безрезервну подршку напорима председника Србије Александра Вучића у преговарачком процесу са привременим институцијама у Приштини, посебно с обзиром на огромне притиске који се на њега врше из иностранства, али и од, како је рекао, њихових извођача радова у земљи.

Дачић је истакао да је ситуација у свету веома сложена и на ивици сукоба великих сила, али да ми морамо да сачувамо мир и стабилност у земљи, додајући да најкомпликованији могући односи у свету иду, како је казао, у правцу даље ескалације.

„Некада се говорило о хладном рату, данас то дoлази до граница избијања оружаног сукоба између великих сила у свету. Наравно да je у свему томе наш задатак да размотримо ситуацију и да обезбедимо како да дођемо до одговoра на питање како да обезбедимо нашу унутрашњу безбедност, стабилност земље и како да сачувамо мир“, рекао је Дачић.

Додао је да је закључак Бироа да је актуелна безбедносна ситуација у Србији стабилна, али да безбедности сектор наставља да ради у складу са својим надлежностима на очувању мира и стабилности у земљи, као и безбедности грађана Србије.

Седници Бироа су присуствовали чланови овог тела: директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин, директор Војнобезбедносне агенције генерал-мајор Ђуро Јованић, директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић, министар одбране Милош Вучевић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић, као и директор Канцеларије савета за националну безбедност и заштиту тајних података Горан Матић.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar