Barikade na severu Kosova i Metohije, sirene u Kosovskoj Mitrovici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je, nakon što je Aljbin Kurti optužio njega i predsednika Aleksandra Vučića za trenutnu situaciju, da jedini krivac Aljbin Kurti.

Kaže da Kurti „neuračunljivim potezima“ izaziva novu krizu na prostoru KiM, i da je dobro svestan da njegovi jednostrani i protivpravni potezi mogu imati dalekosežne posledice po mir i stabilnost.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakoga dana poziva na mir i stabilnost i dijalog kao jedini mehanizam za normalizaciju odnosa i rešavanje svih otvorenih pitanja. Jedina poruka koja je upućena i iz Raške i iz Beograda danas jeste poruka mira i potrebe za poštovanjem Briselskog sporazuma i što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština“, istakao je Petković.

Zato, kaže direktor Kancelarije za KiM, kada Kurti traži krivca za današnju situaciju, treba da se pogleda u ogledalo jer će tamo videti jedinog odgovornog za nove tenzije na terenu.

„Gomilanje jedinica Rosu i specijalca pod punom opremom, kao i otvorene pretnje Srbima nisu nikakvi potezi mira, već direktno dolivanje ulja na vatru i to je ono što Kurti želi“, kaže Petković.

Saopštenje je usledilo nakon izjave Kurtija da su, kako je rekao, nelegalne srpske strukture na severu počele da blokiraju puteve i pucaju iz oružja i da su za to krivi predsednik Vučić i Petar Petković.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar