Atlagić predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje

Marko Atlagić je zahvalio na ukazanom poverenju i dodao da će se u radu, zajedno sa članovima Odbora, držati Poslovnika, te napomenuo da će svaka njihova inicijativa biti razmotrena.

„Uvažavaćemo jedni druge i mišljenja ne samo na odborima nego u direktnoj komunikaciji između članova, sve što je za dobro naših đaka, studenata, društva i države u celini“, rekao je Atlagić.

Za njegovog zamenika izabran je poslanik Jahja Fehratović.

Tokom sednice se, između ostalih, obratio lider Dveri Boško Obradović koji nije član tog Odbora, koji je rekao da su udžbenici „izmakli kontroli“ nadležnih komisija i resornog ministarstva, te da su u šest udžbenika u gradivo uvršteni, tvrdi, „nenaučni i neustavni“ sadržaji koji se tiču prepoznavanja rodne ideologije.

„Ta rodna ideologija pokušava našoj deci da objasni da nisu rođeni kao muškarci ili žene, već da u toku svog socijalnog i psihofizičkog razvoja sami mogu da biraju identitete“, rekao je Obradović.

Zatražio je da se održi posebna sednica Odbora za obrazovanje na temu „spornih sadržaja“ u udžbenicima.

Atlagić je rekao da će se negovati vaspitna funkcija škole, porodice i društva i dodao da se onda „neće dešavati neke anomalije koje se svakodnevno dešavaju“.

„Nećemo govoriti o nasilju u školi nego o vaspitanju, o pravilnom odnosu između muškarca i žene, a ne o nasilju nad ženama“, rekao je Atlagić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar