Ambasadori Ukrajine i Rusije u Beogradu za RTS o poziciji Srbije

U razgovoru za RTS ambasadori Ukrajine i Rusije, Oleksandar Aleksandrovič i Aleksandar Bocan-Harčenko komentarisali su aktuelna dešavanja u Ukrajini i zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost Republike Srbije.

„Mi smo razgovarali o tome da je trenutno najvažnije da se usredsredimo na organizaciju humanitarne pomoći Ukrajini, i to je bila jedna od poenti u jučerašnoj odluci Vlade Srbije i to je za nas naravno vrlo važno i na tome sada radimo. Znam da srpski i ukrajinski narod su uvek bili prijateljski. Pre 23 godine, kada ste vi stradali, mi smo osudili tu agresiju i pružili humanitarnu pomoć narodu tadašnje Jugoslavije i znam, siguran sam sto posto, da će i Vlada Srbije i narod Srbije nama pomoći u ovom trenutku“, rekao je Oleksandar Aleksandrovič, ambasador Ukrajine u Srbiji.

Bocan-Harčenko: Ne tražimo ništa

„Na osnovu razgovora i dijaloga našeg predsednika i naše saradnje, političkog dijaloga, mi smo naravno očekivali, imali smo jasnu pretpostavku da će biti takav stav Srbije. Takav stav je moguć, naravno, jedini koji je moguć i on stvarno odgovara nacionalnom interesu Srbije. Nismo ni očekivali, a ni od koga i ne tražimo, ni od Srbije, koja je jedan od naših najvećih prijatelja i zemlja sa kojom razvijamo strateško partnerstvo, ne očekujemo ništa više od toga“, rekao je Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji.

Širu verziju razgovora sa ambasadorima Rusije i Ukrajine možete da vidite sutra uveče u specijalnoj emisiji na RTS 1 posvećenoj situaciji u Ukrajini.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar