Ambasadori Kvinte i EU kod Vučića: Delimo zabrinutost zbog mogućeg ugrožavanja stabilnosti

Aleksandar Vučić je ambasadore zemalja Kvinte i šefa Delegacije EU primio na njihov zahtev, saopšteno je iz predsednikove Službe za saradnju sa medijima.

Kako se navodi, ambasadori su Vučiću uručili zajednički dokument u kome izražavaju zabrinutost zbog mogućeg narušavanja stabilnosti u regionu, a uoči isticanja roka za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je rekao da deli zabrinutost zbog mogućih tenzija, dodavši da je Srbija posvećena dijalogu kao načinu za rešavanje otvorenih pitanja, na korist Srba i Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji, ne ugrožavajući svoje državne i nacionalne interese.

Ukazao je na to da su dosadašnje napetosti nastajale zbog jednostranih poteza Prištine, kao i na to da Priština ne poštuje odredbe Sporazuma o slobodi kretanja, zaključenog uz posredstvo EU.

U saopštenju se navodi da su ambasadori Kvinte i šef Delegacije EU zahvalili predsedniku Vučiću na konstruktivnom angažovanju Srbije u ispunjavanju Mape puta za primenu sporazuma o energetici, kao dela dijaloga sa Prištinom.

Sastanak je delom bio posvećen i dešavanjima u regionu, kao i kretanjima na globalnoj sceni.

Nakon sastanka, Vučić je na Instagramu napisao da je sa ambasadorima Kvinte i EU imao ozbiljne i za Srbiju suštinski važne razgovore.

„Uprkos svim izazovima nastavljamo da vodimo odgovornu politiku koja čuva mir i nacionalne interese naše zemlje, da štitimo slobodarski duh i samostalnost Srbije i uvek i svima govorimo istinu“, naveo je Vučić na Instagram profilu „Budućnost Srbije“.

Sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar