Ambasador Teofilaktu: Odnosi Kipra i Srbije zasnovani na čvrstom prijateljstvu

Kipar podržava teritorijalni integritet Srbije i Srbija podržava Kipar i to se neće promeniti, kaže za RTS ambasador Dimitrios Teofilaktu.

Bilateralni odnosi Kipra i Srbije zasnovani su na čvrstom prijateljstvu, uzajamnoj solidarnosti i strogom poštovanju međunarodnog prava i zvaničnici obe zemlje u svim susretima izražavaju nedvosmislenu i stalnu podršku očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta obe države.

Takođe, postoje mogućnosti za saradnju u oblasti IT industrije ali i energetike, saobraćaja i infrastrukture, jer Kipar, kao država-članica EU, može biti značajan partner Srbiji i pružiti pomoć u boljem korišćenju sredstava iz fondova Unije.

Ambasador kaže i da je veliki potencijal u projektima koje bi zajednički realizovali partneri iz Srbije, Kipra i Grčke.

„Srbija i Kipar imaju tradicionalne dugogodišnje veoma dobre prijateljske i bratske odnose. A turizam je jedan od načina da se još bolje upoznamo i bliže povežemo“, rekao je ambasador.

Srbija je zaključila osam ugovora za realizaciju investicionih projekata sa kompanijama sa Kipra, vredne 165 miliona evra, a zaposleno je oko 3.000 novih radnika.

„Šta možemo očekivati u budućnosti zavisi od nas. Naši odnosi su već unapređeni i svakim danom se unapređuju sve više. Osim u turizmu možemo se zbližiti i u drugim oblastima“, naveo je ambasador.

Tokom cele godine na Kipru je toplo, imaju 300 sunačanih dana i more jedinstvenog mirisa, najstarija vina na svetu, interesantnu istoriju, ukusnu hranu. To je zemlja legendi, spoj tradicionalnog i modernog, a ove godine očekuju odličnu sezonu.

„Svi znamo da su srpski turisti uvek dobrodošli na Kipar. Kao i mi, znaju da uživaju. Najčešće dolaze u Aja Napu i Proteras zbog prelepih plaža. Nadamo se da ćete posetiti našu zemlju i ove godine, ali da će sledeća godina biti još uspešnija po turistima u obe zemlje“, dodaje Teofilaktu.

Na Kiparskoj večeri, naši prijatelji su obećali da će investitorima na Kipru predstaviti Srbiju kao ključnu zemlju na Balkanu. Kažu da će ih upoznati sa poslovnim prilikama i izuzetnim uslovima za ulaganje koji postoje u našoj lepoj Srbiji.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar