Акција добровољног давања крви у Позоришту Атеље 212

У Атељеу 212 глумци, грађани и ред, али овог пута не за карте. У просторијама позоришта од раних јутарњих часова окупљају се да би дали крв.

„Данас смо овде да бисмо скренули пажњу грађанима који су у великим редовима дошли да дају крв широм Београда, да могу да дођу на још једно познато место, а то је Атеље 212“, наводи Гордан Кичић, глумац.

Његов колега Урош Јаковљевић наводи да је јуче након пуцњаве у ОШ „Владислав Рибникар“ ишао у Завод за трансфузију крви.

„Била је велика била гужва па су нам рекли да се сукцесивно долази у наредним данима, а игром случаја је то данас овде у Атељеу, па ми је било лакше да дођем овде, него тамо, данас је и тамо гужва“, додаје Јаковљевић.

Институт за трансфузију и Атеље 212 већ десет година организују акцију довровољног давања крви.

„Ја сам у близини Института за трансфузију крви и неколико пута годишње обављам то, препоручујем то и свом окружењу, студентима, поготово за мушкарце је то корисно из милион оправданих разлога. Можете нешто добро до учините на тај начин, али не само на тај начин него и на други начин исто можете да утичете да се овај свет, односно друштво око нас побољша и среди“, каже Иван Јевтовић, глумац.

Поред глумаца, био је и много грађана, а највише младих.

„Дошао само данас овде због инцидента, јуче који се десио у основној школи и чуо сам да је потребна нулта  група, па сам зато дошао да дам крв“, наводи један од анкетираних.

И данас у Институту за трансфузију редови. Отворене су додатне просторије како би сви добровољни даваоци могли да дају крв. За два дана било их је више од 1.000 и како је су рекли екипи РТС-а у Институту, резервне су сада стабилне. Они моле грађане да давање крви одложе за две до три недеље.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar