Афроамерички тинејџер рањен када је ушао грешком у погрешну кућу

Полиција је покренула истрагу како би утврдила да ли је питање расе имало утицаја на исход пуцњаве.

„Канзас сити стар“ објавио је да је Ралф Јарл (16) хоспитализован ноћ пошто јер рањен када је кренуо да из куће пријатеља покупи млађу браћу.

Грешком је ушао у другу кућу и тамо је рањен. Полиција није објавила са колико је метака рањен, нити степен повреда које је задобио, али се зна да је у стабилном стању, иако је полиција у првом саопштењу навела да има повреде опасне по живот.

Раса нападача такође није објављена, међутим, адвокат који се бори за права црнаца, Бен Крамп, казао је да је нападач вероватно белац.

Надлежни такође истражују да ли је нападач реаговао у складу са законима који у Мизурију дозвољавају грађанима да се бране ако осете да су нападнути.

Јарл је требало да покупи браћу из куће пријатеља, али је промашио адресу, написала је његова тетка Фејт Спунмор. Према њеним речима, човек је отворио врата и упуцао Јарла у главу. Када је пао на земљу, пуцао је поново. Јарл је устао и побегао, и ушао у три куће пре него што је неко пристао да му помогне.

Власник куће је ухапшен и одведен у притвор, а на месту пуцњаве нађено је ватрено оружје које је користио. Градоначелник Квинтон Лукас казао је да разуеме да постоји забринутост да је напад расно мотивисан.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar