Abazović sutra u poseti Srbiji

Crnogorskog premijera ugostiće premijerka Ana Brnabić, koja će mu prirediti svečani doček ispred Palate „Srbija“, posle čega će uslediti sastanak dvoje premijera.

Sastanak delegacija Vlade Srbije i Vlade Crne Gore planiran je u 10.45, posle koga su predviđene izjave za medije.

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sa Abazovićem u 12.30, saopštila je pres-služba predsednika.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić svečano će dočekati Abazovića u centralnom holu Doma Narodne skupštine, a u 14.45 biće održan sastanak.

U Beograd će doći i potpredsednik crnogorske Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, koji će se sastati sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović imaće odvojene sastanke sa ministrima finansija Sinišom Malim i životne sredine Irenom Vujović, saopšteno je iz crnogorske vlade.

Vučić je ranije izjavio da očekuje dobru posetu crnogorskog premijera Dritana Abazovića Srbiji i izrazio uverenje da je moguće graditi bolje odnose od dosadašnjih.

Abazović je juče rekao da od posete Beogradu, prve u regionu od stupanja na mesto premijera, očekuje da se resetuju odnosi dve zemlje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar