Vreme je za Farbanje? Neka pravila su se promenila!

Bliži se leto, a jedna od najvećih muka pripadnica lepšeg pola je kako da im frizura duže traje i kosa ostane čista. Frizerka Jovana Ilić govorila je o tome kako da najlakše dobijamo lokne, ali i koja pravila su nekada važila, a danas više nemaju smisla.

I ovog leta, aktuelne su lokne kao frizura koju je najlakše održavati u toplim danima. Ipak frizerka Jovana nam je otkrila kako se najlakše dobijaju.

– Najlakše se dobijaju na figaro ali opet zavisi od dužine i kvaliteta kose, neke je lakše isfenirati na talase.

Ako želite da vam frizura duže traje, potrebno je da koristite odgovarajuće preparate.

 – Da bi frizura sto duže trajala, prvo treba koristi odgovarajuće sampone i regeneratore da ne bi opteretili dlaku, prema tipu kose, a nakon toga sprej za volumen ili popunjavanje dlake ili učvršćivač koji takođe odgovara određenom tipu kose, jer frizura“ iz vode“ ne može da traje kao sa preparatima koji ce „pridržati“ frizuru – kaže Jovana.

Naša frizerka otkriva da je uvek bolje da se šišate po malo, kako bi vam kosa bila zdravija.

„Ne možemo generalizovati za sve kose. Ne važi isto pravilo za sve tipove ali svakako je bolje cešće se šišati po malo“.

Što se tiče pravila na kojima su frizeri nekada insistirali, postoje neka koja su potpuno izgubila smisao.

 – Nekada je važilo pravilo da se sa prljavom kosom dolazi na farbanje jer su farbe i hidrogeni bili dosta agresivniji pa je taj „sloj“ masnoće štitio teme da ne izgori ali je danas dosta napredovala tehnologija da se čak preporučuje da se dođe sa čistom kosom.

Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar