Ućebana kosa posle povratka sa mora? Frizerka Jovana otkriva kako treba da negujete kosu na moru i da li treba da koristite ulje ili?

Suva kosa i štetni uticaji sunca su noćna mora mnogih žena, a frizerka Jovana Ilić iz salona na Dedinju otkriva kako da vam ovaj problem postane prošlost


zapetljana-kosa
zapetljana-kosa

Ako ste već bili na odmoru i more vam je prijalo, ali je bilo štetno za vašu kosu, frizerka Jovana savetuje šta možete da uradite.

– Prva pomoć je neki dubinski tretman za hidrataciju i skraćivanje krajeva-  objašnjava ona.

Često zaboravljamo da nije dovoljno na štitimo kožu tokom letnjih dana, nego treba da pazimo i kosu.

 – Kao sto mažemo kožu da zaštitimo od isušivanja, tako moramo i kosu. Moja preporuka je da se uzme bilo koji balzam najobičniji i da svaki put kad izađemo iz vode namazemo kosu balzamom ,pa kad uđemo on se ispere i onda opet namažemo i tako u krug do uveče kada se normalno opere kosa sa šamponom i balzamom- savetuje Jovana.

Ukoliko koristite ulja na plaži, preporuka je da to ne radite.

 – Ja ne preporučujem ulja za kosu dok smo na plaži, jer mažemo ulje za telo da bi bolje poceneli što znaci da privlači sunce, ne treba nam to na kosi dok smo na plaži. Ali uveče kada se opere kosa od soli može da se stavi ulje koje odgovara prema tipu kose – kaže ona.

Dakle, naša frizerka savetuje da umesto ulja na plaži ipak koristite balzam.

Žene prave mnoge greške dok su na odmoru.

 – Najveća greška je ta da se generalno ženama sviđa kako im se kosa lepo ukovrdža od vode tj. soli, pa je ne operu po 2 do 3 dana i još na sve to stavljaju ulje. Zamislite šta se dešava sa kosom kada je svaki dan nagriza so i još se lepo prži na suncu sa uljem- otkrila je Jovana.

 – I onda dođu u salon i pitaju sta im se desilo sa kosom kada su svaki dan stavljale ulje da se „zaštite“ – dodaje ona.

Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar