Da li je omikron početak kraja ili zahuktavanje za novi udar? Dr Udovičić upozorava

U kovid bolnici na Karaburmi danima se isti broj pacijenata otpusti i primi u jednom danu.

Komandant bolnice dr Ivo Udovičić rekao je za RTS da prosek godina pacijenata koji su smešteni u bolnici na Karaburmi pokazuje da je počela faza tokom koje se zaražavaju stariji.

Napomenuo je da je „pitanje za milion dolara“ da li je omikron početak kraja ili zahuktavanje za neku novu fazu pandemije.

Stručnjaci su saglasni da se omikron brže širi, a da simptomi najčešće podsećaju na prehladu, te samim tim daje blažu kliničku sliku.

CRNA PROGNOZA EPIDEMIOLOGA PETROVIĆA – Kad pomislim da će biti bolje bude GORE! Evo koliko ćemo imati zaraženih do kraja marta! CRNA PROGNOZA EPIDEMIOLOGA PETROVIĆA - Kad pomislim da će biti bolje bude GORE! Evo koliko ćemo imati zaraženih do kraja marta! NOVOROĐENČE NA RESPIRATORU! Beba na Institutu za majku i dete – EVO U KAKVOM JE STANJU! NOVOROĐENČE NA RESPIRATORU! Beba na Institutu za majku i dete - EVO U KAKVOM JE STANJU!

Informer Mirsad Đerlek upozorava da će brojke rasti do polovine februara

 

Brojke će rasti

Dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja napominje da će brojke rasti u naredne dve-tri nedelje.

 

– Brojevi su zastrašujući, omikron svom snagom pokazuje svoje glavne karakteristike – veliku virulentnost i zaraznost. Brojke će rasti u naredne dve-tri nedelje, do polovine februara. Međutim, iako su blaže kliničke slike, i daje treba biti oprezan, tek očekujemo da napada starije od 60 godina s pridruženim bolestima. Već imamo veći broj pacijenta nego pre 10 dana – objasnio je Đerlek.

Bonus video:

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar